Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Een warm onthaal, na een koude week

www Naastebuur.nl
6 maart 2018

Last minute werd ik gevraagd of ik bij de ontmoeting tussen de Burgemeester en Frans van Beek wilde zijn. Hier ging ik meteen op in en ik ben blij met de positieve ontmoeting.

Na binnenkomst, werd ik meteen hartelijk ontvangen. Daar kreeg ik een kop thee aangeboden en zaten Mark en Frans al in gesprek om de tafel. Na de hand geschud te hebben, zat ik aandachtig te luisteren naar het gesprek. Het ging met name over verbinding, inspiratie en de kracht om betrokken te blijven bij al je dagelijkse activiteiten.

Op een gegeven moment durfde ik de vraag te stellen hoe het is om de burgemeester op bezoek te hebben, nav. van het online platform Naastebuur en het Gouden toetsenbord. Er kwam een verrassend antwoord. De twee bleken geen onbekenden van elkaar. Frans was al bezig geweest met de Kilimanjaro beklimmen, ademhalings trainingen geven en vitaliteit op elke leeftijd. Mark had hem al eens ontmoet bij een bedankje, waarbij Frans iemand uit het ijswater had gered. Sowieso had de burgemeester bewondering voor hem voor zijn verbindende factor, doorzettingsvermogen en het helpen van de vele mensen in de buurt.

Frans kreeg de vraag hoe dit voor hem was. Zijn vrouw voegde er mooi aan toe, dat de verbindende factor net zoiets is als bij het beklimmen van de Kilimanjaro. Ongeacht leeftijd, beroep, status, doorzettingsvermogen of fysieke bouw, of je nu directeur, manager of vuilnisman bent, op de berg ben je allemaal mens. Oftewel, dan heb je elkaar nodig en vallen alle oordelen of prestatiedrang weg. Je bent dan mens, samenwerken om door te kunnen. Dat was voor mij een mooi voorbeeld.

Tevens kreeg ik nog een mooie gele muts van de Kilimanjaro 2018. Hier was ik zeer blij mee. Had ik die maar een week eerder gekregen tegen de extreme kou dacht ik nog, haha! Maar als ik hun verhalen mag geloven, kunnen sommige mensen ook tegen -15°C in de koude lucht. Wel met de juiste training en verantwoording natuurlijk.

Toen ik vroeg om een foto, kwam het idee om de mutsen op te zetten, vandaar de foto. Achteraf viel de enorme leeuw met scherpe ogen mij pas op.

Al met al een leuk en warm gesprek. Ik was blij dat ik erbij was. Ik zou kunnen zeggen dat ik in een "warm bad" was beland :) Hiervoor was ik erg dankbaarvoor.

Ik ben zeer benieuwd naar het artikel van Frans van Beers en wie hij uitkiest als vervolg vanuit zijn persoonlijke inspiratie.

Met warme groet,

Buurtverbinder Marnix

Reacties

Pierre 6 maart 2018
WoW dat loopt lekker zeg. Een gouden formule.
Bekijk al het nieuws uit je buurt »