Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Naastebuur.nl

Inloggen of inschrijven

Liempde


Liempde (Brabants dialect: Liemt) is een dorp in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch[2]. Ondanks voorkeur voor fusie met de gemeente Sint-Oedenrode ging Liempde in 1996 op in de gemeente Boxtel. Het gebied van de voormalige gemeente heeft ruim 4800 inwoners. Naast de kern Liempde zijn er enkele gehuchten die ook tot de voormalige gemeente behoorden, te weten Vrilkhoven, Kasteren, Den Berg en Hezelaar.

De dorpskern is vrij gaaf gebleven. De directe omgeving, het dal van de Dommel, is zeer schilderachtig.

Liempde werd in de oudste documenten geschreven als: Lijmt, Lijmde, of Limde. Het kan als zodanig zijn ontstaan uit het Germaanse lim, wat leem of kalkbetekent. Een andere verklaring is het eveneens Germaanse lima, wat boomtak betekent, en Liempde dus: plaats waar men voederloof sneed zou betekenen. De eerste verklaring is aannemelijker, mede gezien de leemrijke bodem.

Liempde heeft nog geen eigen wijkwebsite op Naastebuur. Wil Liempde ook een mooie eigen wijkwebsite op Naastebuur, neem dan contact met ons op.

 

Nuttige Links: